Amsterdam: Grachtenpand in Noord komt uit 3D-printer

Gepost op 01-02-2015

Vernieuwend bouwen kan alleen in Noord, in het voorjaar van 2014 nog bewonderd door de Amerikaanse president Obama: de bouw van een compleet Amsterdams grachtenpand met een 3D-printer. Leer alles over 3D printen in de bouw door een bezoek aan de open bouwplaats en expo van het 3D Print Canal House .

De open bouwplaats en expo is vlakbij Overhoeks, achter de Tolhuistuin. Voor € 2,50 krijg je toegang tot de expositie en bouwplaats, met een kijkje in de Kamermaker met de enorme 3D printer van 6 meter hoog, waarmee alle bouwelementen geprint worden. Bovendien krijg je hiervoor een audiotour, te beluisteren met een smart phone, die het hele bouwproces uitlegt. De € 2,50 helpt mee aan de bouw van het huis.

Het 3D grachtenpand is makkelijk te bereiken per fiets of te voet met de (gratis) Buiksloterwegpont vanaf het Centraal Station, of met bus 38. Parkeren op de (betaalde) parkeerplaats van het EYE Filmmuseum of de naburige blauwe zone (2 uur gratis parkeren).

Adres: Badhuiskade 11, 1031 KV Amsterdam-Noord, vlak achter de Tolhuistuin.

Openingstijden van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur. Ook heel interessant voor kinderen. Er zijn ook groepsexcursies te boeken. Zie de site van 3D Print Canal House voor alle informatie.