Een gevelrenovatieproject afgewerkt in Kluizen

Gepost op 11-12-2016

Een totaalproject waarbij de gevel werd geïsoleerd met spouwisolatie en daarna werd afgewerkt met crepi als eindlaag.

Voor de spouwisolatie werd gekozen voor verbeterde EPS-parels met Carbon. Deze geëxpandeerde polystyreenparels zijn onder de naam van Lambda Reduction System technisch goedgekeurd door de Belgische Unie voor de technische goedkeuring in de bouw.

De EPS-parels worden met een watergedragen bindmiddel in de spouwmuur ingeblazen en vullen op deze manier elke cm2 van de spouw. Na een kleine droogperiode wordt deze massa een vaste materie en vormen ze als het ware een homogene isolatieplaat.

De gevelmuren zelf werden aan een grondige renovatie onderworpen. Vooreerst diende de verf volledig te worden verwijderd. Dit was noodzakelijk om de muren opnieuw te laten ademen, noodzakelijk in combinatie met spouwisolatie.

Anderzijds diende de gevel ook op een duurzame manier te worden gerenoveerd. De ondergrond werd geschikt gemaakt om een minerale mortel te kunnen aanbrengen. Deze mortellagen werden volledig verstevigd met compleet ingewerkte wapeningsnetten.

Na uitvlakken werden de gevels volledig afgewerkt met een vocht- en vuilwerende crepi.

Meer info over de werf kan je nalezen op http://www.muroflex.be/referentie/Totaalproject---Renovatie-gevel--spouwisolatie---Gevelwerken-Crepi---Oude-Burggrave---Kluizen_544 .