Loftencomplex 'De Weverij' - Renovatiewerken in uitvoer

De 9 lofts worden ingrijpend energetisch verbouwd waardoor de EPB eisen anno 2017 worden nageleefd op vlak van isolatie, ventilatie en technieken.

Naast het volledig isoleren van de buitenschil worden binnenin ook akoestisch voorzieningen getroffen met de nodige isolatie tussen de verschillend eenheden.

Door het toepassen van hoogrendementsketels en ventilatiesysteem D wordt een E-peil bereikt van maximaal E90.

Deze inspanningen leveren een voordeel op van 50% korting op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar.

 • Gevelwerken:
  Bij een niet geïsoleerde woning gaat 26 % van de energie verloren via de gevels. Om dit te voorkomen zijn de gevels geïsoleerd met 20 cm isolatie Neopor (R-waarde 6,25). De gevel- en raamaansluiting worden volledig winddicht geplaatst. De afwerking van de gevels wordt uitgewerkt met spuitkurk, dewelke voor een extra thermische isolatie en een geluidsisolatie zorgt.
 • Scheidingsmuren
  De muren worden ontdubbeld en voorzien van akoestische isolatie + isolatiestrips. De muren worden volledig opgemetst met zware bouwstenen en extra opgevoegd, zowel horizontaal als verticaal. Hierdoor betere akoestische isolatie in vergelijking met alle bestaande lijmtechnieken.
 • Ramen:
  Er wordt gekozen voor superisolerende beglazing 1.1
 • Groendak:
  Het dak wordt voorzien van een dampscherm, 12 cm PUR-isolatie en wordt waterdicht gemaakt met een EPDM (inclusief 30 jaar garantie). Het dak wordt afgewerkt met een extensief en onderhoudsvriendelijk groendak, dat zal bovendien zorgen voor de opvang en een vertraagde afvoer van het hemelwater.
 • Zonne-energie:
  Elke koper heeft de mogelijkheid om zonnepanelen aan te schakelen
 • Gas & water
  Elke loft is voorzien van gas- en wateraansluiting. De kijkloft is daarenboven uitgerust met condenserende gaswandketel, in combi met doorstroom van warm water.
 • Vloerwarming in de ‘Kijkloft’:
  Er werd gekozen voor een dunne en droge opbouw met de lichte én geluidsisolerende gipsvezelplaat van fermacell. Het lagetemperatuurverwarmingssysteem zorgt ervoor dat er minder energie nodig is om een comfortabele leefomgeving te bereiken. Er ontstaat hierdoor een meer egale warmtespreiding vanuit de vloer.
 • Koudebruggen optimaal vermijden
  Optimale aandacht is er uitgegaan naar tal van knooppunten die verantwoordelijk hadden kunnen zijn voor koudebruggen. Er werden tal van aanpassingen uitgevoerd rond ramen, deuren, dakaansluitingen met gevel, enz ... het alles met als doel luchtdichte en energiezuinige loften te realiseren.