Monier Postel 20

Stormpannen zijn, met hun typische golfvorm, echte Belgische klassiekers. Maar ook klassiekers kun je verbeteren. Dat bewijst de POSTEL 20 van MONIER, die geschikt is voor zowel nieuwbouw als renovatie.

Een mooi dak

Weer of geen weer, het dak moet er goed uitzien. De vlakke "body" met elegante ronding van deze dakpan creëert een rustig lijnenspel op het dak. De stormpan is geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie en past bij alle bouwstijlen: van modern tot klassiek. De POSTEL 20 is leverbaar in drie kleuren: rustiek, rood natuur en double black. Opmerkelijk is ook dat die laatste in de massa gekleurd is. Bij het op maat zagen (bv. dakvensters) heb je dus geen storende rode rand binnenin. En dat is een unicum voor stormpannen.

Bijzonder weerbestendig

De extra diepe en brede kop- en zijsluiting voorkomen bij hevige wind zoveel mogelijk het insijpelen van neerslag doorheen de dakbedekking. De stormpan werd uitvoerig getest in de wind -en regentunnel van MONIER. Hierbij werden de prestaties op het vlak van weerbestendigheid en winddichtheid uitvoerig gemeten. De stormpan POSTEL 20 noteerde een beduidend betere score dan vergelijkbare modellen, ook bij kleinere dakhellingen. De samenstelling van de klei en het bakproces op ultrahoge temperatuur in de modernste kleidakpannenfabriek van Europa geeft een kleine porositeit (grotere hardheid) aan de POSTEL 20. Hierdoor neemt de dakpan minder vocht op wat de levensduur ten geode komt. MONIER biedt 30 jaar productgarantie op POSTEL 20 (vorstbestendigheid, breuk en waterdichtheid).

Dé renovatiedakpan

Naast de competitieve prijs is de dakpan POSTEL 20 eenvoudig in verwerking. De panspeling in de breedte en variabele latafstand (tot 1,5 cm!) vereenvoudigen het werk voor de dakdekker wat een positief effect op het budget (minder werkuren) kan opleveren. Hierdoor is de stormpan POSTEL 20 de ideale dakpan voor renovatie.