Nevelstraaltechniek goedgekeurd door Monumentenzorg

 

Nevelstraaltechniek: Gevel reinigen zonder schade!

Lagedruk nevelstralen (1-8 bar) en zeer fijn zand worden door middel van lucht en een weinig water tegen het oppervlak geblazen. Deze allernieuwste straaltechniek wordt ook goedgekeurd door 'Monumentenzorg'. Dankzij deze techniek wordt enkel het vuil weggenomen en geen basismateriaal, waardoor zelfs de kleinste details zichtbaar blijven op het te reinigen oppervlak.

btn-gratis-offerte.png

De nevelstraaltechniek is een variatie van het drukluchtstralen. Nevelstralen wordt ingezet met gecomprimeerde lucht en met op de ondergrond ingestelde straalmiddelen.


Met geringe variabele waterhoeveelheden wordt een fijne nevel voor het binden van stoffen verkregen. Straaldruk, straalmiddel en nevelhoeveelheid worden ter plaatse, afhankelijk van deze ondergrond ingesteld. Voordeel van deze techniek is de geringe waterbelasting aan de gevel (waardoor extra schade wordt voorkomen) met een optimum aan reinigingseffect zonder agressieve bijwerkingen.
Het praktisch droge residu kan meestal als bouwafval afgevoerd worden. In de praktijk komt het er op neer dat er op de werf geen extra elektriciteitsaansluiting nodig is en een normale wateraansluiting ter bevoorrading van het drukvat voldoende is.