Uw dak reinigen, ontmossen en duurzaam beschermen

Om een snelle slijtage van uw dak te voorkomen moet uw dak worden ontdaan van alle mossen en algen.

Zeer dikwijls zijn mossen en algen de oorzaak van waterinfiltratie. De mossen en algen hechten zich vast aan de dakpannen, de leien, de golfplaten enz ... Hierdoor worden deze materialen poreus en dringen de algen en mossen door tot in de dakbedekking.

De kans dat het vocht door de dakbedekking naar binnen sijpelt is groot. Bovendien is de kans op vorstschade niet gering, doordat bij lage temperaturen het vocht de pannen ed. kan doen barsten.

U weet ongetwijfeld dat een mooi en een onderhouden woning een meerwaarde heeft. Zeker de levensduur van de woning zal aanzienlijk toenemen, zodat het sterk wordt aangeraden niet langer te wachten met het ontmossen van het dak.

Muroflex pakt het ontmossen van uw dak grondig aan 

  • Vooreerst is een zeer grondige inspectie van de toestand van het dak en het dakgebinte noodzakelijk. Er is nu eenmaal een groot verschil tussen een dak waar de mossen en algen zich beginnen af te zetten op de dakpannen en een dak reeds jaren onderhevig is aan een mos- en algenvorming. Een grondige inspectie is nodig om de werkwijze beter te kunnen bepalen.
  • Het dak wordt volledig gereinigd. Dit gebeurt meestal onder een hoge druk.
  • Vervolgens wordt een anti-mosproduct aangebracht, om de groenaanslag door mossen en algen te verwijderen.
  • Het aanbrengen van een anti-mos primer zal uiteindelijk dienst doen om een optimale hechting te voorzien voor een acrylaatverf die bij voorkeur in een dubbele laag wordt aangebracht. De primer vangt de porositeit op van de mosgevoelige materialen en heeft naast zijn verhardende werking ook een moswerende werking.
  • De Coating is een watergedragen coating met een hoge dampdoorlaatbaarheid. Het product is behalve mos- en algenwerend ook U.V. bestendig en vormt na droging een vocht- en vuilafstotend schild.

Ik had graag een vrijblijvende afspraak voor het reinigen en ontmossen van mijn dak