Tensiocoat ... een vochtwerende en dampopen coating

VOCHTWERENDE, MICROPOREUZE EN DAMP-OPEN GEKLEURDE COATING SAMENGESTELD UIT EEN DISPERSIE VAN MICROPOLYMEREN EN EEN SILAAN-HYBRIDE. VOOR DE BESCHERMING VAN BUITENGEVELS EN STRUCTURELE BOUWWERKEN.

TENSIOCOAT TQ wordt gebruikt als decoratieve, vochtwerende bescherming van diverse bouwmaterialen zoals baksteen, natuursteen, beton en alle hydraulisch of synthetisch gebonden bepleisteringen.

TENSIOCOAT TQ is het antwoord voor behandelingen waar gezocht wordt naar de microporeuze eigenschappen van een minerale verf en de vochtwerende eigenschappen van een hoogkwalitatieve acrylaatverf. TENSIOCOAT TQ wordt gebruikt in nieuwbouw en renovatie.

TENSIOCOAT TQ is een halfvloeibare coating, klaar voor gebruik en is beschikbaar in verschillende kleuren. De coating is enkel verkrijgbaar in matte uitvoering. Naast de witte standaardkleur hebben wij een ruime keuze aan kleuren, van pastel- tot volle tinten, volgens diverse kleurenkaarten. Wij bieden ook de basiscoatings voor zelfinkleuring volgens het Monomatic systeem.

Na droging vormt TENSIOCOAT TQ een beschermende laag die op het vlak van vochtwering vergelijkbaar is met een hoogkwalitatieve acrylaatverf en die anderzijds de microporeuze en waterdamp-open eigenschappen heeft van een minerale verf. Dit resulteert in een ideale beschermingslaag waarbij het behandelde materiaal zijn eigenschappen behoudt op het vlak van vochtuitwisseling met de omgeving. Zelfs ingesloten water te wijten aan ontwerp- of uitvoeringsfouten, kan uitdrogen zonder schade te veroorzaken.

Door het tensio-actief gedrag van de coating gaan water en vuil niet in de film doordringen, wat resulteert in een zuiver blijvend en gemakkelijk te reinigen oppervlak. De coating vormt eveneens een onbrandbare en niet vlamverspreidende laag.