Gevel chemisch reinigen met zure reinigingsproducten

Om de gevel te reinigen wordt er gewerkt met chemische producten die door een fysisch-chemische reaktie aan het materiaaloppervlak gemakkelijker het vuil verwijderen.


Meestal wordt de gevel vooraf bevochtigd om daarna de chemische gevelreinigingsproducten aan te brengen. De reactietijden van de producten zijn product-afhankelijk. Na deze inwerkperiode van de chemische gevelreinigingsproducten gerespecteerd te hebben worden deze overvloedig met water afgespoeld. Er wordt hierbij gewerkt met water onder hoge druk of met stoom om zo het vuil volledig los te maken en te verwijderen. De ondergrond zal bepalend zijn voor de toegepaste waterdruk die eventueel kan oplopen tot 8 MPa.
 
 
Nevenverschijnselen

Door een gevel te reinigen met chemische reinigingsproducten kunnen er achteraf uitbloeiingen ontstaan. Deze uitbloeiingen ontstaan door eventuele oplosbare zouten in chemische gevelreinigingsprboducten of, eveneens mogelijk, door een chemische reactie in de materialen waardoor dergelijke zouten worden gevormd.
 
Om deze risico's te beperken is het belangrijk de juiste chemische reinigingsmiddelen voor de gevel te kiezen. Het is aangewezen om alvorens definitief met de werken te starten een proef uit te voeren op een beperkt geveloppervlak, meestal wat uit zicht gelegen.
 
Voordelen

- Wanneer een gevelreinigingsprodukt correct is gekozen en vakkundig wordt gebruikt is de kans groot dat het oppervlakkigevuil grotendeels kan worden verwijderd zonder dat er sprake is van merkbare aantasting van de gevel.
 
Nadelen

- Er moet zeer nauwkeurig worden gewerkt.
- Wanneer de gevel onvoldoende wordt nagespoeld is er het risico van zouten die uitbloeien.
 
Produktenlamscobel-logo2.png
 
 
Uw gevel reinigen

Informeer vrijblijvend en vraag een gratis offerte via het contactformulier