Dakramen ... de finale afwerking bij de dakwerken

Indien u besluit de zolder in te richten, zorgen dakramen voor de nodige lichtinval om een aangenaam leefkader te creëren. De isolatie van dergelijke ramen en hun onmiddellijke omtrek is essentieel om een optimaal comfort te garanderen.

Waar moet u op letten bij het plaatsen van dakramen

Om dakramen op een duurzame manier te plaatsen is het noodzakelijk deze werken vakkundig uit te voeren, waarbij er moet worden gelet op volgende punten:

 • De kwaliteit van het schrijnwerk
  Dakramen hebben meestal een structuur in hout, maar omwille van de levensduur kiest u beter voor een model met aan de buitenzijde beschermingsprofielen in gelakt aluminium
 • De prestatie van de beglazing van de dakramen
  Dubbele beglazing met hoog rendement wordt "warm" aanbevolen. Tegenwoordig bestaan er zelfs dakramen met drievoudige beglazing.
 • De zonwering bij dakramen
  Luiken, rolluiken, buitenstores en andere zonwerende voorzieningen beïnvloeden eveneens de totale isolatiewaarde van het dakraam. Ze beperken de warmteverliezen tijdens koude nachten en voorkomen oververhitting in de zomer.
 • De aansluitingen van dakramen
  De aansluitingen op perifere elementen zijn belangrijk om koudebruggen, het risico op condensatie en de infiltratie van regenwater te vermijden. Er moet dan ook bijzondere aandacht besteed worden aan de aansluitingen tussen de dakramen enerzijds, de isolatie, het dampscherm en het onderdak anderzijds.