Een hellend dak, een plat dak ... nieuwbouw of renovatie?

De erkende uitvoerders van Muroflex® hebben voor elk nieuwbouw- op renovatieproject een dak op maat. Zowel een hellend dak als een plat dak horen hierbij tot de mogelijke voorstellen.


Tal van projecten zijn reeds gerealiseerd voor zowel particulieren als bedrijven en aannemers.

De kracht gaat steeds uit van een grondige voorbereiding, het bespreken van de plannen, werken met degelijke en duurzame materialen en het uitwerken van een onberispelijke timing in combinatie met een gespecialiseerd dakdekkersteam dat garant staat voor de beloofde kwaliteit. 


Enkel op deze manier kan een strakke planning worden gegarandeerd, zodat de werken binnen de gestelde tijd kunnen worden uitgevoerd.

Dakrenovatie ... uw dak ASAP waterdicht

Een lekkage, een scheur in een plat dak, losgekomen dakpannen, ... uiteraard is het niet steeds noodzakelijk om steeds een nieuw dak te plaatsen.

Dankzij een degelijke dakrenovatie kan een duurzame oplossing voorstellen waardoor de levensduur van het dak enorm kan worden verlengd.

Onder de talrijke klanten van Muroflex® vinden we tal van particulieren, maar evenzeer overheidsdiensten, fabriekspanden, winkels, zorginstellingen, bergingen, enz ...

Besparen door dakisolatie

Een nauwelijks of slecht geïsoleerd dak is verantwoordelijk voor 25 tot 30 % van de warmteverliezen in huis. Als u weet dat verwarming zowat de belangrijkste energiekost in de woning vormt (goed voor ongeveer 60 à 70%) beseft u ongetwijfeld dat de isolatie van uw dak absolut prioritair is.

Hoe beter u uw dak isoleert, hoe beter voor uw budget en de waarde van uw pand. Meer isolatie betekent meer energiebesparing en meer wooncomfort. Het zorgt er ook voor dat u meer premies voor uw dakisolatie kan krijgen. En daarenboven krijgt u nog steeds een aanzienlijk fiscaal voordeel wanneer u uw dak isoleert

Er zijn tal van isolatietechnieken. 

Een keuze wordt gemaakt:

  • Isolatie langs de binnenkant van het dak, waarbij het meestal gaat over het aanbrengen van glaswol of rotswol tussen het gebinte. Als alternatief kan er eventueel worden geopteerd voor isolatiepanelen die op het gebinte worden bevestigd.
  • Isolatie van de buitenkant van het dak is eerder toepasselijk bij nieuwbouw of in geval van een volledige renovatie van een dak waarbij de dakbedekking volledig kan worden verwijderd. Hier wordt er meestal gewerkt met het Sarking-procédé om hellende daken langs buiten te isoleren. Hierdoor wordt er een ononderbroken schild bekomen.

Uw dak duurzaam onderhouden

Beter een dakprobleem te voorkomen dan een dakprobleem te moeten genezen. Dak renovatiekosten kunnen dikwijls hoog oplopen, toch zijn dergelijke kosten aan een dak in veel situaties te voorkomen. Een periodiek onderhoud kan echter een enorme toegevoegde waarde betekenen met betrekking tot de duurzaamheid van uw dak. Door tijdig vochtinfiltraties, schade aan uw dak te kunnen vaststellen ... of te voorkomen, kunnen kleine ingrepen dikwijls volstaan om eventuele miserie te voorkomen en waardoor de levensduur van uw dak enorm wordt verlengd.