Uw gevel optimaal voorbereiden om te schilderen

muroflex-icon.png

De stabiliteit van de woning wordt bekeken

Alvorens met het schilderen van een gevel te starten wordt onderzocht of de stabileit van de woning aan de gestelde eisen voldoet, om zodoende zettingscheuren en verzakkingen in de toekomst te voorkomen. Sommige verfproducten kunnen kleine scheuren overbruggen maar deze hebben een beperking.

Aanwezigheid van vocht en zouten

Vocht en zout in muren en gevels zijn dikwijls problematisch. Het vocht kan afkomstig zijn uit de grond (opstijgend of optrekkend vocht) maar ook uit bouwmaterialen. Ook al hebben verschillende gevelverven de eigenschap zeer dampopen te zijn, ook hier bestaat de beperking.

Reinigen gevel

Alvorens de schilderwerken van de gevel worden opgestart is een grondige gevelreiniging noodzakelijk. Alle loszittende delen moeten worden verwijderd, alsook stof en vetten dienen van de muren te worden verwijderd. Voor de gevelreiniging kan evetueel gebruik worden gemaakt van een hogedrukreiniging.

Is de muur bezet met een verflaag of een pleisterlaag, dan moet deze het best volledig worden verwijderd. Dikwijls een niet eenvoudige karwei, maar beslist noodzakelijk wil men een degelijke basis vormen voor een duurzame verfafwerking.

Is de gevel oorspronkelijk reeds geschilderd dan dient deze meestal niet te worden verwijderd. Een grondige diagnose van de gevel zal de juiste werkwijze bepalen.

Herstellen van het voegwerk

De gevel wordt vooreerst grondig gecontroleerd op slechte voegen en slechte gevelstenen. De slechte stenen worden vervangen en er wordt opnieuw gevoegd waard nodig. Een mooi egaal oppervlak is de basis voor een mooie gevelschilderwerken.

Aanbrengen van een grondlaag

Bij de meeste verftechnieken is het aanbrengen van een grondlaag aan te raden. Het garandeert een optimale hechting wat resulteert in een duurzame afwerking

Afwerking met een verf

Bij een verfkeuze is het belangrijk rekening te houden met de graad van de bescherming, de dampdoorlaatbaarheid, de elasticiteit, …

Muroflex® werkt steeds met verftechnieken en verfproducten die voldoen aan de strengste normen, milieu-eisen en veiligheid. Enkel met deze visie kan Muroflex® u een duurzaam resultaat garanderen.

Een goede verftechniek is de basis voor een langdurigere schone gevel.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium