Bouwt Muroflex binnenkort met Facadeclick?

Een Green Deal

Tot 7 keer sneller kan er worden gebouwd. Bakstenen worden eenvoudig als legoblokken in elkaar geklikt. Er is geen mortel, lijm of water nodig, waardoor ook de milieubelasting tot een minimum wordt beperkt. Een Green Deal dus.

Facadeclick-stenen is een ontwerp van de jonge ingenieur Jasper Vandenbempt.

De gevel van een Colruyt-winkel, een Leuvens universiteitsgebouw en een sportkantine zijn er al mee opgetrokken. Het is een gepatenteerd systeem, dat kan worden opgetrokken zonder dat er een dure en schaarse metser aan te pas komt.

Circulaire economie in de bouw

De facadeclick draagt bovendien zijn ‘steentje’ bij aan het idee van de circulaire economie. Circulair … inderdaad, de steen kan na jaren opnieuw worden gebruikt want de bakstenen muur kan zonder schade en afval worden afgebroken en alle elementen kunnen opnieuw worden gestapeld voor een volgend project.

Een technisch sterkere gevel

Een buitenmuur met Facadeclick gebouwd is tot 2 keer sterker dan een buitenmuur opgetrokken met klassieke bouwmethoden. De buitenmuur kan druk en trekkrachten (door bijvoorbeeld de wind) aan tot 2 keer meer dan een traditionele buitenmuur.

Geen voegwerken

Het voegen van de muur is niet nodig. Hierover zijn de meningen verdeeld en wordt het dikwijls een kwestie van het overwegen van de voor- en nadelen van een dergelijke methode.

 

 

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium