Dekvloeren of zoals in de volksmond ‘Chape’

muroflex-icon.png

Een dekvloer, ook wel chape genoemd, wordt rechtstreeks op een draagvloer geplaatst. Deze draagvloer kan bestaan uit beton (al of niet ter plaatse gestort of geprefabriceerd met welfsels en predallen).

Een dekvloer heeft geen enkele stabiliteitswaarde en zal dikwijls dienst doen (al of niet in combinatie) als uitvulling voor het inwerken van elektrische leidingen, verdeling van het gewicht van de vloer op de isolatie of als drager voor vloerbekleding.

Er zijn verschillende soorten dekvloeren.

Hechtende dekvloeren

Deze dekvloeren worden rechtstreeks op de draagvloer geplaatst. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast op stabiele ondergronden, waar er bovendien ook geen sprake is van scheuren, poreusheid, opstijgend vocht of andere vochtproblemen, enz …

Niet hechtende dekvloeren

Hier wordt een pvc of een pe-folie aangebracht tussen de draagvloer en dekvloer. Deze folie doet dienst als het ware als een waterkering. De ondergrond zelf moet vlak uitgevoerd zijn, waardoor de dekvloer uiteindelijk een gelijkmatige dikte heeft.

In het algemeen wordt deze techniek voornamelijk toegepast in situaties waar er sprake is van opstijgend vocht, ruimtes waar andere vochtproblemen reëel zijn, er een zeker risico op vervormingen aanwezig is, de ondergrond poreus is, enz …

Een zwevende dekvloer

Wordt meer en meer toegepast, in het bijzonder omdat er bij deze methode een extra laag wordt aangebracht tussen de draagvloer en de dekvloer. Dit kan een thermische isolatie zijn, maar ook een akoestische isolatie.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium