Een gratis vochtdiagnose om al of niet opstijgend vocht vast te stellen

muroflex-icon.png

Een grondige vochtdiagnose is de basis van elke professionele en duurzame vochtbehandeling. De Muroflex®-consulenten komen de vochtproblemen op de locatie bekijken.

Gespecialiseerde en nauwkeurige meetapparatuur zal de ernst van het vochtprobleem meer precies kunnen vaststellen.

Het stellen van een goede vochtdiagnose zal resulteren in een degelijk rapport waarin de gepaste oplossingen zullen worden voorgesteld.

Wenst u een deskundige vochtdiagnose? Aarzel niet om ons hierover zo snel mogelijk te contacteren.

btn-gratis-vochtdiagnose-vocht.png
 

Dikwijls combinatie van verschillende vochtproblemen

Uit een grondige vochtdiagnose blijkt vaak dat er verschillende vochtbronnen aan de basis liggen. Een synergie tussen meerdere vochtbronnen kan uiteindelijk verantwoordelijk zijn voor nog ernstigere vochtproblemen.

Met welke vochtproblemen worden we dikwijls geconfronteerd:

  • Opstijgend vocht of optrekkend grondvocht
  • Abnormale concentraties van zouten die bijzonder hygroscopisch kunnen zijn, zoals bijvoorbeeld nitraten afkomstig van de ontbinding van organische stoffen
  • Oppervlaktecondensatie in minder goed verwarmde vertrekken (bv. de slaapkamers) of plaatsen met weinig convectie (achter meubels, tegen muren, … )
  • Regendoorslag doorheen blootgestelde muren, …

Het is duidelijk dat de vochtbehandeling van opstijgend vocht alleen, hoe goed ook uitgevoerd, hier niet alle vochtproblemen kan oplossen en geen volledige droging van het metselwerk kan bereiken.

Opstijgend vocht opsporen met een vochtdiagnose

Een grondige vochtdiagnose moet daarom altijd worden uitgevoerd, ook al houdt dit soms nogal wat werk in, zoals het nemen van verscheidene monsters, vochtanalyses ter plaatse of in het laboratorium en de uiteindelijke interpretatie van de resultaten door een deskundige ter zake.

De meeste opdrachtgevers en ook sommige aannemers verwarren wel eens de behandeling van opstijgend vocht, die een welbepaalde ingreep is, en het volledig droogmaken van het metselwerk, dat soms verschillende vochtbestrijdende ingrepen vergt.

De consulenten van Muroflex zullen een grondige vochtdiagnose opstellen en zullen op een niet beperkende wijze alle vochtproblemen in kaart brengen. Op basis van deze vochtdiagnose volgt een volledig plan om de vochtproblemen op te lossen.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium