Enorme druk van het grondwater tegen keldermuren

De druk van het grondwater tegen de wanden van een ondergrondse ruimte en kelders zijn zeer sterk en zeker niet te onderschatten.

 

kelder-waterdicht.gif

 

Hierdoor krijgen veel ondergrondse ruimten en kelders last van waterinsijpelingen en andere vormen van vochtinfiltraties. Bovendien zorgen aanwezige hygoscopische zouten zeer dikwijls ook voor extra schade. De hygroscopische zouten kristaliseren en maken de wanden extra poreus met toenemende waterinfiltraties tot gevolg.

Een perfecte kelderdichting kan resulteren in een niet bruikbare vochtige ruimte om te bouwen tot een bruikbare en leefbare woonruimte.

Welke muren in de kelder laten het meeste vocht door

De samenstelling van de wanden in ondergrondse ruimte is bepalend voor de hoeveelheid vocht dat een keldermuur doorlaat:

  • Beton is vrij waterdicht. Het risico op waterinfiltratie is dus eerder gering.
  • Metselwerk bestaande uit holle baksteen is enorm doorlaatbaar. In deze situaties moet er in de kelder en de kelderwanden rekening worden gehouden met een vrij hoge capillaire absorptie van de kelderwanden en de mogelijke chemische reacties in die zelfde kelderwanden.
  • Metselwerk van betonblokken is eveneens zeer waterdoorlatend. Ook bij deze kelderwanden zullen de gepaste maatregelen noodzakelijk zijn, wil men een droge kelderruimte.

Muroflex maakt een vochtige kelder volledig waterdicht. Vraag een gratis vochtdiagnose

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium