Europese prikkels om te renoveren

De Europese Commissie heeft gisteren een strategie voorgesteld om het aantal renovaties van woon- en niet-residentiële gebouwen te verdubbelen om tegen 2030 35 miljoen gebouwen te renoveren. Via deze renovatiegolf hoopt zij 160.000 nieuwe “groene banen” te creëren.

Deze strategie omvat zeven hoofdlijnen. De meest opvallende daarvan zijn: sterkere prikkels om te renoveren, betere toegang tot financiering, vermindering van de koolstofemissies gedurende de hele levenscyclus van gebouwen en de markt voor duurzame bouwproducten en -diensten uitbreiden.

Meer concreet is de Europese Commissie van plan de richtlijn betreffende de energieprestatie van gebouwen te herzien, minimale prestatienormen voor bestaande gebouwen in te voeren, duurzaamheidscriteria te integreren in de bouwproductenverordening, gebruik te maken van bestaande instrumenten, waaronder het deze zomer voorgestelde Herstelplan, om toegankelijke financiering te waarborgen, maar ook om duidelijke doelstellingen voor het hergebruik van materialen vast te stellen.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium