Gevelisolatie

muroflex-icon.png

Men stapt steeds meer over op gevelisolatiesysteem waarbij op een enkele muur een isolatielaag wordt aangebracht en daarop het pleisterwerk wordt geplaatst. Belangrijk voordeel hiervan is dat u geen spouwmuur nodig heeft, dat de isolatielaag veel thermische spanningen van het metselwerk opvangt en dat hiermee het gevaar op koudebruggen volledig wordt uitgesloten.

De muren worden als het ware volledig en in één geheel volledig ingepakt. Om thermische spanningen optimaal te beheersen is het eveneens aan te raden bij pleisterwerken (crepi) eerder te werken met synthetische crepi. In tegenstelling tot de minerale crepi is een synthetische crepi elastischer waardoor deze ook zorgt voor een duurzame scheuroverbrugging.

Deze manier van werken moet men als een volledig systeem beschouwen waarbij alle onderdelen op elkaar afgestemd zijn. Het is volstrekt af te raden onderdelen van verschillende merken en systemen met elkaar te mengen.

Meerlagige crepi-bezetting met of zonder isolatie

De meeste crepi (sierpleisters) worden op een basispleister aangebracht, al of niet verstevigd met een ingewerkt net. De meerdere lagen zorgen voor een kwalitatief hoogstaande afwerking.

Bovendien moeten de lagen ook in een voldoende dikte en volgens de voorschriften van de fabrikant worden aangebracht wil men later problemen vermijden.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium