Verschillende technieken om te reinigen met water … elk met de eigen voor- en nadelen.

muroflex-icon.png

De gevelreinigingstechnieken waarbij enkel water wordt gebruikt verschillen nogal. De keuze van techniek zal in belangrijke mate worden bepaald door de te reinigen ondergrond.

Een eenvoudige gevelreinigingstechniek die toegepast kan worden is het langdurig laten water laten over de gevel.
Doeltreffender wordt het wanneer er wordt gekozen om deze gevelreiniging onder een al of niet lichte of hoge druk uit te voeren. Het waterverbruik is bij deze reinigingsmethode bovendien geringer om uiteindelijk een beter resultaat te bekomen.
De doeltreffendheid wordt in sommige situaties nog verhoogd door gebruik te maken van verzadigde stoom. Vooral bij poreuze ondergronden zorgt deze techniek ervoor dat er doorgaans minder schade is bij vooral poreuze ondergronden.
Bij de meeste gevelreinigingstechnieken met water is het waterverbruik uiteraard hoog en is het uitkijken om waterschade te voorkomen. In sommige situaties is het niet onmogelijk dat het water door het metselwerk dringt waardoor er binnen waterschade ontstaat. Ook de kans op vorstschade is hoger indien dergelijke gevelwerken in de winterperiode wordt uitgevoerd.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium