Muroflex, een gevelbekleding voor elke uitstraling

logomuroflex

Creatieve toepassing van modern tot authentiek

Zowel bij nieuwbouw als renovatie, een gevelbekleding is verkrijgbaar in tal van materialen, vormen en kleuren. Als materiaalkeuze denken we in eerste instantie aan hout, keramische gevelbekleding, bamboe, zink, koper, aluminium, natuursteen, … Bij de afwerkingsvormen kan het gaan om sidings, planken, sandwichpanelen, gevelpanelen, enz … Het esthetisch effect zal mee de keuze bepalen, maar ook de ondergrond, de klimatologische verwachtingen, het budget, enz … zullen bepalend zijn bij een juiste keuze van gevelbekleding.

Muroflex bezorgt uw gevel met steenstrippen ... een nieuw jasje​

Steenstrips, steenstrippen, … het zijn doorgaans de 2 cm dikke zichtzijdes van de originele gevelstenen. Anderzijds zijn er ook steenstrippen die rechtstreeks zijn gemaakt via de strengersmethode. Beide soorten hebben dezelfde technishce kenmerken van een gevelsteen maar zijn veel lichter en dus ideaal om, indien gewenst, te verwerken met verschillende gevelisolatiesystemen.

De belangrijkste leveranciers zijn o.a. Vandesande en Wienerberger

Vezelcementplaten van Eternit

De strakke gevelplaten, vervaardigd uit cementgebonden materiaal en vezels, bieden een prima oplossing voor een geventileerde gevelbekleding, meestal voorzien van een goede isolatie. De vezelcementplaten hebben het voordeel zeer water- en vortbestendig te zijn, geluidsisolerend en brandveilig. In het bijzonder in de moderne architectuur zijn de vezelcementplaten zeer populair.

Rockpanel gevelpanelen ... maakt creatieve oplossingen realiseerbaar.

De Rockpannel panelen, samengesteld uit een natuurlijke grondstof basalt. Door de vulkanische oorsprong van basalt, smelt basalt pas vanaf 1200°C. Hierdoor zijn de panelen 100% maatvast (dus geen krimp of uitzetting bij andere temperaturen), ongevoelig voor vocht- en temperatuur, uiterst duurzaam en veilig bij het plaatsen. Bovendien zijn de platen volledig recycleerbaar. Bij hergebruik boeten de producten niet aan kwaliteit in.

Het assortiment van Rockpannel is zeer uitgebreid.

Referenties

Herstellen betonrot

Betonherstelling bij betonrot zuilen – Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) – Merelbeke