Muroflex stopt opstijgend vocht

De muren zijn als een spons

Bij opstijgend vocht (of ook wel optrekkend vocht genoemd) wordt het water uit de grond opgezogen. Ook al zijn de problemen van opstijgend vocht niet steeds direct visueel zichtbaar, toch is schade aan de woning niet uit te sluiten indien er niet snel tot actie wordt overgegaan.

Waarom heeft uw muur last van opstijgend vocht

Wanneer een muur last heeft van opstijgend vocht dan is dit meestal het gevolg van een foute of ontbrekende waterkering (of ook wel vochtkering genoemd). Bij oude woningen is deze promematiek eerder vanzelfsprekender omdat er toen niet werd gedacht aan deze problematiek. Is er echter sprake van opstijgend vocht in een recente woning, dan is dit meestal een gevolg van een foutieve plaatsining of een scheurvorming.

Om een duurzame waterkering te realiseren zal Muroflex deze muren injecteren met actieve gel waardoor het opzuigend effect van een muur volledig wordt stopgezet en het  opstijgend vocht wordt geblokkeerd.

Stoppen opstijgend vocht

Wat zijn de gevolgen van opstijgend vocht

Naast de visuele schade veroorzaakt opstijgend vocht ook tal van andere problemen, gaande van schade aan de woning tot gezondheidsproblemen: 
– Een woning met vochtproblemen is minder snel warm. Een stijgende energie-factuur is het resultaat.
– Ongedierte wordt aangetrokken door vocht
– Schimmels zijn een gevolgschade en kunnen allergieën, eczeem en chronische problemen veroorzaken.
– Vocht in de muur kan betonrot doen ontstaan
– Het hout wordt aangetast door het vocht.
– Uw woning wordt minder waard

Hygroscopische zouten als een gevolg van opstijgend vocht

schade door hygroscopische zouten. Deze zouten komen mee in de muur met het opstijgend vocht. Het vocht is als het ware het transportmiddel voor deze hygroscopische zouten.
Eenmaal deze zouten in de muur aanwezig zijn ontstaat er een vorm van kristalisatie. De hygroscopische zouten hebben hierdoor meer plaats nodig en zijn de oorzaak van loskomende plinten, losgeduwde pleister en behang, enz ..

Deze schade kan enkel worden gestopt door de beschadigde pleister af te kappen en een noppenmembraan te plaatsen die deze hygroscopische zouten blokkeert.

Stappenplan: Muroflex stopt Opstijgend Vocht

Stap 1: Afkappen huidige pleisterbezetting
Stap 2: Muren injecteren tegen opstijgend vocht
Stap 3: Hygroscopische zouten blokkeren met een speciaal noppenmembraan
Stap 4: Afwerking met nieuwe pleisterwerken

We garanderen u op deze manier een perfecte en duurzame behandeling van opstijgend vocht. Na de werken ontvangt u een 30 jarig-garantiecertificaat.

Referenties