Kelder waterdicht maken dankzij bekuipingstechnieken

Als u een bestaande woning koopt, kunt u alleen maar hopen dat er geen vochtproblemen zijn in de kelder. Zijn die er wel, dan is het afwachten in hoeverre die uw wooncomfort verstoren. Als u de kelder gewoon gebruikt als bergruimte voor oude spullen en zaken, die niet onderhevig zijn aan vocht, mogen de muren er al eens vochtig bijstaan en is zelfs een heuse plas water nog geen ramp. Als u de kelder wilt inrichten als kantoor, hobbyruimte of stockeerplaats voor voedingswaren, moet de ruimte natuurlijk wel droog blijven.

De functie van de kelder heeft dus mee een weerslag op de keuze (en kostprijs) van het waterdichtingssysteem. Bij bestaande gebouwen is het dikwijls niet meer mogelijk langs de buitenkant in te grijpen en moet u naar andere oplossingen grijpen.

Binnenbekuiping in bestaande kelders

Bij nieuwbouw wordt de waterdichtheid meestal gegarandeerd door de combinatie van een buitenbekuiping en een draineringsysteem. Deze oplossing is natuurlijk niet mogelijk voor bestaande ondergrondse constructies.

En zelfs als u de kans ziet om onderaan de keldermuren een draineersysteem te plaatsen, kan er nog altijd water via de vloer binnenkomen. Daarom kiest men voor het waterdicht maken van bestaande kelders meestal voor een kelderbekuipingssysteem, waarbij de muren als bescherming een binnenbekuiping krijgen.

Bij binnenbekuipingssystemen maken we een onderscheid tussen soepele en stijve bekuipingen.

Muroflex maakt een vochtige kelder volledig waterdicht. Vraag een gratis vochtdiagnose

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium