Een waterdichte keldervloer in vloeistofdichtbeton

muroflex-icon.png

Om de keldervloer te dichten gebruiken de erkende uitvoerders van Muroflex® een speciaal bestudeerde samengestelde vloeistofdichte beton, met de juiste keuze van granulatie, cementtype en combinatie van de hulpstoffen die stuk voor stuk factoren zijn welke bijdragen tot de uitstekende eigenschappen.

     

 

Het beton van de keldervloer biedt een optimale weerstand tegen elke vorm van een vloeistofindringing. Het is een compacte beton met een lage water/cement factor in combinatie met een aangepaste korrelopbouw en verwerkbaarheid.

Aanvullend op deze reeds optimale samenstelling van het vloeistofdichtbeton worden extra hydrofoberende producten toegevoegd, waardoor de beton nogmaals extra waterwerende eigenschappen krijgt. Om met onze betonproducten aan een complete kwaliteitswaarborg te kunnen garanderen worden dikwijls de noodzakelijke kwaliteitscontroles uitgevoerd op de werven en in verschillende laboratoria. Tenslotte is de vloeistofdichtheid van het geplaatste beton eveneens afhankelijk van een correct ontwerp, de plaatsing, de verdichting en de nabehandeling.

Een nieuwe vloerplaat volgens het systeem-Muroflex®

  • Chemische verankering met wapeningsstaven in de muren
  • Een nieuwe vloerplaat wordt eventueel aangebracht op de bestaande vloerplaat, dewelke hiervoor speciaal zal worden schoongezet om een optimale hechting te garanderen.
  • BETONKWALITEIT C25/30 EE2 GB vloeibaarheid S3 CEMIII A 42,5N LA (of volgens voorschrijven architect)
  • Netwapening: net 8 (150/150) of 10 (150/150), eventueel dubbel volgens omgeving en voorziene dikte vloerplaat.
  • Chemische verankering in de muren en wapeningsnetten zorgen voor een stabiele ondergrond.
  • De samenstelling van de beton wordt voorzien van extra hydrofuge (waterafstotend)
  • Metaalvezels worden aan de beton toegevoegd (ong. 30 kg/m3) om haarscheuren en barstvorming bij drogen en krimp tot een uiterst minimum te beperken. Hierdoor heeft de wapening een dubbel systeem van wapening.
  • Speciaal bindende samenstelling zorgt voor een betere uitharding in vochtige ruimten, waardoor een duurzame kwaliteit van de beton en de samenstelling wordt bekomen.
  • Het beton wordt afgetrokken met de regel en, afhankelijk van het oppervlak, meestal hoogfrequent getrild met een trilplaat
  • Dikte vloerplaat is minimum 15 cm en eerder bij voorkeur 20 cm

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium