Muroflex helpt mee aan de renovatie van een bouwkundig erfgoed in Gent

Scheurherstelling en herstellen betonrot

Een herenhuis uit de 19de eeuw, met 2 bouwlagen onder een zadeldak met dakpannen en een bepleisterde en beschilderde lijstgevel op een arduinen kelderverdieping.

De steekboogvensters in geprofileerde omlijstingen, de rolluikkasten en lekdrempels op consooltjes, een geaccentueerde bel-etage door vensterkroningen en opengewerkte borstweringen, een typische gevelbekroning, een steekboogpoort met sluitsteen verrijkt met brouwersattributen … het alles straalt de sfeer uit van de vorige eigenaar actief in de wijn- en likeurhandel.

Kortom een herenhuis met een uitstraling, maar een dringende gevelrenovatie was noodzakelijk om de gevelscheuren en het betonrot te stabiliseren. Muroflex werd hiervoor aangesproken.

Ook betonherstellingen werden op deze werf uitgevoerd.

Samengevat heeft Muroflex hier volgende werken uitgevoerd:

  • Uitslijpen en uithakken sleuven voor spiraalwapening.
  • Plaatsen spiraalwapening om gevelscheuren zoveel als mogelijk te voorkomen. Door het plaatsen van spiraalwapeningen bekomt de gevel opnieuw een betere en stabielere structuur.
  • Plaatsen van droge verankering om wijkende muurdelen opnieuw te verbinden. Door constructieve problemen en in de loop van de jaren waren muurdelen losgekomen en dus van elkaar aan het wijken. Door deze muren te verankeren werden deze muren opnieuw aan elkaar gefixeerd.
  • Herstellen van aangetast beton (betonrot)
  • Modelleren van bepaalde betondelen.

De werken werden uitgevoerd onder toezicht van architect Eddy Vanzieleghem >>

Meer info over deze werf https://muroflex.be/realisatie/herstellen-gevelscheuren-rode-lijvenkensstraat-gent/

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium