Muroflex tevreden met nieuwe wet op schijnzelfstandigheid

Op 1 januari 2013 is de nieuwe wetgeving van kracht geworden ter bestrijding van de schijnzelfstandigheid. Deze nieuwe regels zijn eveneens van toepassing op de bouwsector.

De wetgever voert voor deze sectoren een weerlegbaar vermoeden in op basis van 9 criteria. Een werknemer die aan minstens 5 van de 9 criteria beantwoord, wordt beschouwd als werknemer. Men kan wel het tegendeel bewijzen.

Deze nieuwe wetgeving verdient vooral de aandacht van de opdrachtgevers binnen de sector. De sociale inspectie zal het nieuwe vermoeden immers gebruiken bij controles. Een opdrachtgever riskeert hoge boetes als hij het vermoeden voor een zogenaamde zelfstandige medewerker niet kan weerleggen. Want het besluit zal zijn dat hij zijn medewerker had moeten inschrijven als werknemer.

Muroflex is tevreden met deze regelgeving. Als aannemersbedrijf in vochtbestrijding, gevelwerken, betonherstellingen … zorgt deze regelgeving voor duidelijkheid op de markt, waardoor foute concurrentie uit de wereld wordt verbannen.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium