Sloop en heropbouw voortaan aan 6 % btw

Tijdens de laatste Ministerraad werd beslist om tijdens 2021 en 2020 het verlaagd btw-tarief van 6% voor afbraak-herbouw uit te breiden. Vandaag geldt de verlaagde btw van 6% op sloop en heropbouw in slechts in 32 stedelijke gebieden.

Vanaf januari volgend jaar zal dit tarief van 6% op het volledige grondgebied kunnen toegepast worden en niet alleen voor wie zelf afbreekt en herbouwt maar ook voor wie een huis of appartement aankoopt dat gebouwd werd na afbraak van een oud gebouw. Het moet gaan om woningen die gedurende 5 jaar kwalificeren als de enige en eigen woning van de bouwheer/koper zijn en die een bewoonbare oppervlakte hebben van maximum 200 m2. Ook woningen die gedurende een periode van 15 jaar ter beschikking worden gesteld aan een sociaal verhuurkantoor komen in aanmerking.

Opgelet, er zijn momenteel nog geen definitieve en gepubliceerde teksten beschikbaar. Deze informatie werd gepubliceerd op de site van de FOD Financiën maar andere toepassingsvoorwaarden zijn nog niet bekend.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium