Koude luchtcirculatie en condensatie stoppen door isolatie

muroflex-icon.png

Is een buitenmuur onvoldoende geïsoleerd dan kan de temperatuur aan de binnenzijde van de muur al zeer vlug enkele graden minder zijn dan de omgevingstemperatuur.

Het gevolg is een onaangename luchtcirculatie. De warme lucht wordt namelijk op de koudere muren afgekoeld en de warme lucht wordt vervolgens naar beneden geduwd. Reeds bij een temperatuursverschil van 2 graden ontstaat er een verplaatsing van koudere lucht die zeer onaangenaam kan aanvoelen.

Bovendien wordt op deze koudere muren ook het vocht vrijgegen dat anders in de warme omgevingslucht is opgeslagen. Er ontstaat condensatie op deze muren, dewelke op hun beurt aanleiding geven tot schimmelvorming.

Het aanbrengen van een goede isolatie kan deze problemen uit de wereld helpen. Wanneer een goede isolatie is aangebracht zullen de temperaturen van de binnenmuren ook in de winterperiode weinig verschillen met de rest van de omgevingstemperaturen.

Het gevolg is een zeer aangename omgevingstemperatuur, zonder die ongezellige koudere luchtcirculatie, geen condens op de muren en geen schimmelvorming.

Indien er wordt gekozen voor een buitengevelisolatie zal deze isolatie bovendien een bescherming bieden tegen regendoorslag, waardoor scheurvorming in de winterperiode wordt vermden. Tenslotte zal de gevelisolatie op deze manier ook verhinderen dat er mos- en algenvorming tot stand kan komen.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium