Schoonzetten van de beton

muroflex-icon.png
 • Om betonrot te herstellen moet er in verschillende fasen worden gewerkt.
  • Oppervlak dient te worden gereinigd
  • Het aangetaste oppervlak dient te worden hersteld
  • Eventueel komt een afwerklaag op het herstelde oppervlak Elke restauratie is uniek, waardoor ook de aanpak van betonrot kan verschillen en specifieke oplossing dient te worden uitgewerkt.

  Oppervlaktebehandeling

  • Er moet worden gewerkt op een gezonde en gereinigde ondergrond. Alle verontreiniging dient te worden verwijderd en loszittende en gescheurde delen dienen eveneens te worden verwijderd.
  • We raden aan het beton zo hoekig mogelijk uit te hakken, waardoor de reparatiemortel gemakkelijker kan wordejn aangebracht en er een betere hechting zal zijn.
  • Er wordt ook gezorgd dat de beton volledig rond de wapening wordt weggehaald. We moeten als het ware met de hand achter de wapening kunnen. Alle geroeste wapening zal hierdoor vrij komen te liggen. Ook links en rechts moeten enkele centimeters vrij worden gemaakt zodat een deel van de gezonde wapening zichtbaar wordt. Enkel op deze manier is men zeker dat alle aangetaste beton is verwijderd en dat alle aangetaste wapening zichtbaar is.
  • Het moment van de beoordeling van de ernst van de schade is aangebroken.
   • Is het staal slecht dan kan er wapening bijgelegd of bijgekleefd worden. De oude wapening kan eventueel op een gecontroleerde manier worden verwijderd.
   • Is het staal nog in goede staat dan kunnen we deze reinigen, al of niet aan de hand van zandstraling. Niet alle roest hoeft noodzakelijker wijs te worden verwijderd. De techniek is afhankelijk van de materialen die zullen worden gebruikt.

  Mechanische schoonzetten van beton

  Gritstralen:

  Bij deze techniek worden gebroken of gemalen schelpen met een hoge snelheid tegen het oppervlak gespoten. Op deze manier wordt het roest van de wapening ontdaan.

  Afschrapen:

  De techniek kan enkel bij horizontale vlakken worden toegepast. We gebruiken hiervoor machines met aan de onderkant staalborstels of stalen beitels

  Hydraulisch schoonzetten:

  Bij de hydraulische reinigingsmethode gebruiken we water onder hoge druk (20 à 160 bar) tot zeer hoge druk (600 à 1200 bar) die met behulp van een slang op de te behandelen oppervlakten wordt gespoten.

  Chemisch schoonzetten:

  De toplaag wordt verwijderd en het wapeningsstaal wordt ontroest met behulp van zoutzuur (HCI) of fosforzuur (H³PO4). Er dient grondig te worden nagespoeld.

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium