Binnenkort dan toch snel een elektrische wagen kunnen opladen?

Als het van de onderzoekers aan het Pennsylvania State University afhangt kan een elektrische auto binnenkort in amper 10 mininuten worden opgeladen. Zij vonden een techniek om de klassieke lithiumbatterij snel op te laden en om uiteindelijk 300 km zelfstandig te kunnen rijden.

Het verschil met een klassieke oplaadbeurt van bv. diesel of benzine wordt hierdoor wel enorm klein en zal vooral de huidige ‘tegenstanders’ of ‘afwachtenden’ om een elektrische wagen te kopen sneller overtuigen om uiteindelijk toch te kiezen voor de elektrische wagen.

De techniek dat ze hiervoor gebruikten was relatief eenvoudig. Door de batterij op te laden aan 60 graden en daarna weer snel af te koelen was het perfect mogelijk om deze batterij binnen de 10 min. op te laden. Een folie van nikkel werd over de batterij getrokken als warmtebuffer.

Uiteindelijk kon de batterij 2500 keer worden herladen met een degradatie van amper 8.3 procent. 

Conclusie: dankzij deze techniek meer oplaadbeurten mogelijk + minder slijtage. 

Nu nog enkel wachten op de commercialisering.

Ondertussen een bijkomende motivering voor aannemersbedrijven, projectontwikkelaars, achitecten, beleidsmakers, … om met deze materie rekening te houden en dit voldoende te implementeren in de komende projecten.

Een propere en duurzame toekomst dus met elektrische wagens EN/OF wagens die worden aangedreven op basis van waterstof.

Alain Lams – Muroflex – Habivest Projectontwikkeling

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium