Een waterdichte kelder dankzij een stijve binnenbekuiping van de keldermuren

muroflex-icon.png
Kelderdichtingen

Een stijve binnenbekuiping zorgt voor een droge kelder

                 

 

De waterdichting van een kelder moet voldoende bestand zijn tegen de druk van het grondwater.  Om dit te garanderen wordt op een zuivere ondergrond een binnenbekuiping op de keldermuren aangebracht, al of niet in combinatie met een nieuwe vloerplaat, bestaand uit een vloeistofdichtbeton.

Een droge ondergrondse ruimte, dankzij een duurzame binnenbekuiping van de keldermuren

  • Stap 1
    Een binnenbekuiping kan slechts duurzaam worden aangebracht op de keldermuur indien deze ondergrond vrij is van vetten, verf, olie of eender welke vorm van verontreiniging.
    Structureel moet de ondergrond eveneens een goede basis verzekeren, waardoor in de meeste situaties de huidige bezetting meestal volledig dient te worden afgekapt.
  • Stap 2
    De keldermuren worden gecontroleerd op direct waarneembare waterinfiltraties. Blijken waterinfiltraties op dit ogenblik aanwezig te zijn, dan worden deze eerst waterdicht gemaakt. Muroflex maakt hiervoor gebruik van verschillende waterdichtingstechnieken, afhankelijk van de specifieke situatie (kwaliteit van de keldermuur, de aanwezigheid van al of niet extreme druk van het grondwater, enz …), meestal in combinatie snelcementen die hiervoor werden ontwikkeld.
  • Stap 3
    Een hechtemulsie wordt op de keldermuren aangebracht.
  • Stap 4
    Buisdoorgangen worden telkens afzonderlijk afgedicht met een hydro-expansieve afdichtingspasta. Door de hydro-expansieve eigenschap (deze producten zwellen door in contact te komen met grondwater) wordt een complete waterafdichting gevormd rond de buisdoorvoeren.
  • Stap 5
    Een aanbrandlaag wordt op de keldermuren aangebracht.
  • Stap 6
    Laag 1 van de binnenbekuiping wordt op de keldermuren aangebracht.
    Meestal wordt er geopteerd te werken met een bekuipingsmortel gebaseerd op een sulfaatresistente Portland cement in combinatie met geselecteerde silica, plastificeerders en modificeermiddelen. Deze waterdichtingstechniek zorgt voor een waterdichte bezetting van de keldermuur.
    De eerste laag wordt ruw aangebracht.
  • Stap 7
    Laag 2 van de binnenbekuiping wordt op de keldermuren aangebracht.
    Er wordt gewerkt met dezelfde bekuipingsmortel als bij laag 1.
    De dikte van de bezetting is afhankelijk van de druk van het grondwater.
  • Stap 8
    Een kimnaad wordt aangebracht in de hoeken en in de overgang tussen de vloerplaat en de keldermuren. Op deze manieren worden de zwakke hoeken verstevigd zodat ze voldoende weerstand garanderen tegen de druk van het grondwater.
  • Stap 9
    De volledige bezetting wordt gesponsd. Hierdoor bekomen we een relatief vlakke afwerking en wordt de bezetting volledig ‘waterdicht geduwd’.

Muroflex garandeert u op deze manier een waterdichte kelder. Om deze kwaliteit te garanderen werkt Muroflex enkel met topmerken zoals o.a. Thoro (BASF), Remmers, enz …

 

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium