Heel Vlaanderen wil dakisolatie

Het Vlaams Energieagentschap betaalde van januari tot en met augustus 2012 44.116 dakisolatiedossiers uit, goed voor een totaalbedrag van 20,44 miljoen euro. Dat is zomaar eventjes 28 % meer dan in dezelfde periode van het vorig jaar.

Met de koude wintermaanden in aantocht begin iedereen weer te denken aan zijn energiefactuur. Voor wie onlangs investeerde in dakisolatie, zal die factuur een stuk lager uitvallen. Dakisolatie is namelijk nog steeds de topprioriteit inzake energiebesparende investeringen. En die wetenschap heeft heel wat Vlamingen de laatste maanden over de streep getrokken.

Het Vlaams Ernergieagentschap betaalde dit jaar al meer dan 22 miljoen euro aan dakisolatiepremies uit in 44.116 dossiers. Een pak meer dan de 34.486 dossier en 15,79 miljoen euro van dezelfde periode in 2011, volgens cijfers van Vlaams minister van Energie en Wonen, Freya Van den Bossche (sp.a).

Niet te laat. Jaarlijks worden ongeveer 70.000 Vlaamse woningen voorzien van dakisolatie. En voor wie zijn dak nog niet heeft geïsoleerd, is het nog niet te laat. Er liggen nog steeds interessante premies en fiscale voordelen voor het rapen.

“Wie de dakisolatiewerken nu laat uitvoeren door een aannemer, kan behalve een premie van de netbeheerder nog genieten van een flinke belastingsvermindering of een terugbetaalbaar belastingskrediet van 30 % van de factuur. Daardoor is dakisolatie op korte tijd volledig terugverdiend via de besparing op de energiefactuur”, weet minister Van den Bossche (Bron: De Zondag)

Contacteer ons

Mail ons

info@muroflex.be

Bel ons

+32 (0)55/ 50 00 42

Bezoek ons

Steenweg Deinze 150, 9810 Nazareth, Belgium