Muroflex schildert uw gevel

Uw gevel schilderen ...
een nieuwe frisse look en een zeer langdurige gevelbescherming

Een goede voorbereiding van de ondergrond, de nodige preventieve maatregelen en … de juiste verftechniek … het is de garantie voor een mooie en onderhoudsvrije gevel, waarvan u vele jaren zal kunnen genieten.

Een duurzame afwerking zorgt voor een jarenlange bescherming tegen regen, zon, uitlaatgassen, mossen, schimmels, enz …

De juiste verf(techniek)

Een grondige controle van de ondergrond is noodzakelijk om een optimaal resultaat te garanderen. Is de ondergrond vochtig? Wat is de toestand van de voegwerken? Is er sprake van vervuiling? Zijn er gevelscheuren?
Elke gevel is verschillend en vraagt steeds een advies op maat. 
Muroflex beschikt over een enorme expertise. 
Vraag een gratis technisch advies >>

Beken kleur

Een kleur kiezen … het is geen exacte wetenschap, maar het is wel bepalend voor de uiteindelijke look van uw gevel.

Laat u bijstaan door een kleurexpert … 
en beken kleur!

Een juiste verf(techniek) kiezen

Bij een verfkeuze is het belangrijk rekening te houden met de graad van de bescherming, de dampdoorlaatbaarheid, de elasticiteit, …

 • Siliconenhars-gevelverf
  Lucite Silico Therm, Lucite Silico Tec, Willco Silicoonharsverf Clean, Sto Lotusan, …
 • Acrylaat/siloxaan-gevelverf
  Sikkens alphaloxan, Sikken Alphaloxan Flex, Lucite House-Paint, … 
 • Silicaat-gevelverf
  Lucite Silicat Color,
 • Carbonatatieremmende verf 
  Sikkens Alpha Topcoat, Sikkens Alpha Topcoat Flex
 • Kalei (zie hieronder)

Kalei ... opnieuw populair

Kalei is een schildertechniek dat vooral vroeger door de boeren werd gebruikt om de muren van de boerderij en de stallen mee in te smeren. 

Strikt genomen is kaleien in feite geen verftechniek. Kalei is een pleister op basis van hydraulische kalk, water en minerale vulstoffen. Het wordt met een blokborstel aangebracht en heeft, dankzij het opvullend karakter, een egaliserende afwerkingslaag als resultaat.

Een kalei kan worden ingekleurd met kleurpigmenten en al of niet worden beschermd met een hydrofuge of … wie liever een egaler kleur bekomt (dus geen verdonkeringen als gevolg van verschillende vochtpercentages in de gevel) kan kiezen om af te werken met een silaan-hybrideverf.

Deze techniek zorgt voor de meest authentieke uitstraling. De kalei bestaat uit zuivere hydraulische kalk en heeft een sterk wateropzuigend karakter. Door toevoeging van kleurpigmenten kan een kleurenpallet worden gerealiseerd, hetzij eerder beperkt. Deze techniek zorgt ook voor het typische kalei-effect, waarbij een kleur nooit een 100 % egale uitstraling heeft. Er is bovendien het typische vlekkeneffect, de verdonkeringen onder invloed van vocht.
Een zuivere kalkkalei biedt echter weinig weerstand tegen slechte weersomstandigheden, mosvormingen en verkleuringen. 
Om deze reden is het sterk aan te raden een kalkkalei steeds af te werken met een hydrofuge of aangepaste dampopen verf.

Deze kalei zorgt voor een hardere afwerking en een betere waterafdichting. Bestaat de ondergrond uit eerder een zachte steen dan is deze techniek eerder af te rade wegens risico op schade. De harde cementbezetting kan er namelijk voor zorgen dat de onderliggende zachte baksteen wordt beschadigd door spanningen.
Een cementkalei zal na jaren ook veel sneller worden geconfronteerd met scheuren of barstvormingen.

Hier is het kleurenpallet zeer ruim. Het onderhoud is veel minder, dankzij een zelfreinigend effect.

Anderzijds is de uitstraling niet vergelijkbaar met een authentieke kalkkalei.

Deze techniek biedt het meeste comfort zonder in te boeten aan het authentieke karakter van kalei. De zuiver kalkkalei wordt aangebracht en afgewerkt (en beschermd) met een dampopen verf. Er wordt meestal gekozen voor een silaan-hybrideverf. Hierdoor bekomen we in eerste instantie een egaal kleureffect (dus niet meer de verdonkeringen) en is de kalei erg waterafstotend en zelfreinigend. 

Samengevat … alle voordelen van een kalei met een langdurige bescherming tegen regen, vuil en mossen.

Is vergelijkbaar met de voordelen van een afwerking met een verf, maar hier is de bescherming transparant. Het typische kleurenpakket door te werken met kleurpigmenten in de kalei kan hierdoor worden behouden. 

Ook de verdonkeringen door de verschillende vochtpercentages in de gevel blijven hier zichtbaar.

Referenties