Muroflex maakt ondergrondse ruimten waterdicht

Voor een droge en waterdichte kelder of een andere ondergrondse ruimte

Vocht in een ondergrondse ruimte is een vervelend probleem maar spijtig genoeg alomtegenwoordig.
Wilt u deze ondergrondse ruimte inrichten als bruikbare kelderruimte, kantoorruimte, hobbyruimte, woonruimte, … of als ondergrondse parking, werkatelier, stockeerplaats, … dan moet deze ruimte uiteraard droog blijven.

Keuze kelderdichtingstechniek in functie van de bestemming

Is het de bedoeling de bestemming van de kelderruimte te wijzigen dan is deze materie met de nodige voorzichtigheid te benaderen. Een oude kelderruimte omvormen tot een woonruimte is perfect realiseerbaar, maar moet gebeuren met aandacht in de keuze van de nieuwe afwerkingsmaterialen en technieken.

Een curatieve binnenafdichting

Een kelderwand via buiten waterdicht maken is vooral bij renovatie meestal niet mogelijk. Een curatieve binnenafdichting of een waterdichte binnenbekuiping is dan een prima alternatief.

Om een optimale kwaliteit en duurzaamheid te kunnen garanderen is een zorgvuldige ondergrondvoorbereiding van wezenlijk belang. Dankzij de perfecte wisselwerking tussen afzonderlijke systeemonderdelen zoals ondergrondvoorbehandeling/versteviging van de ondergrond, binnenafdichting, horizontale afdichting en energetisch aangepaste beschermingssystemen kunnen oude kelderruimtes worden omgevormd tot woonkelders van hoge kwaliteit.

De juiste techniek om een ondergrondse ruimte waterdicht te maken.

  • Schoonzetten, voorbereiden en/of afkappen van de huidige bezetting
  • Een waterdichte vloerplaat in een vloeistofdicht beton >>
  • Aanbrengen van een zuivere hechtemulsie
  • Aanbrengen van een aanbrandlaag
  • Aanbrengen van een (sulfaatbestendige) bekuipingsmortel, meestal in 2 lagen
  • Sponzen van het oppervlak

Referenties